سفارش تبلیغ
صبا ویژن
چون دانشمند بمیرد، همه چیز حتی ماهیان در دریا بر او بگریند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
چهارشنبه 98 مرداد 30 , ساعت 12:14 عصر

امروزه با پیشرفت تکنولوژی ضرورت استفاده از اینترنت در پیشبرد هرچه بهتر کارهای روزمره به شدت احساس می شود.به طبع این نیاز آشنایی با مفاهیم مرتبط با حوزه اینترنت نیز جزء نیاز های ضروری هر فرد به شمار میرود

در این مقاله سعی بر ارائه توضیح راجع به مفاهیم ip  و انواع آن و کابردهای آی پی در دستگاه حضور و غیاب و همچنین استفاده از آی پی در نرم افزار حضور و غیاب می باشد.

همچنین استفاده از آی پی استاتیک جهت فعالسازی دستگاه حضور غیاب برای نرم افزار و باز کردن قفل دستگاه های (ساعت زنی) نیز موزد بررسی قرار می گیرد.

IP چیست؟

Ip که آن را ipaddress هم می نامند مخفف عبارت اینترنت پروتکل یا  همان آدرس های پروتکل اینترنت است که به صورت یکسری اعداد با قاعده به هروسیله ای که به شبکه networkمتصل شود اختصاص داده می شود.

آی پی در واقع یک شماره شناسایی برای برقرای ارتباط تحت شبکه می باشد که می توان با استفاده از آن دستگاه های مختلف را از هم شناسایی کرد.

به عبارتی دیگر هر دستگاه در شبکه باید یک شناسه (آی پی) داشته باشد

که این شبکه می تواند خصوصی )مثل شبکه داخلی) یا شبکه عمومی باشد.

آدرس های پروتکل اینترنت در مجموع در دو نسخه IPV4 و6 IPVشناخته می شود.

آی پی های استاتیک و داینامیک چیست؟

علت این نامگذاری به نحوه مدت زمان استفاده از آی پی برمی گردد. منظور از داینامیک بودن آی پی این است که دستگاه شما با هربار اتصال به شبکه نت  یک شماره شناسایی به آن اختصاص داده می شود.

به زبان ساده آی پی استاتیک شناسه ایست که با هربار اتصال به اینترنت تغییر نمی کند و ثابت می ماند.

کاربرد آی پی در دستگاه حضور غیاب

دستگاه های حضور و غیاب فراتکنو با استفاده از آی پی  می تواند جهت فعالسازی در درون شبکه داخلی مورد استفاده قرار بگیرد.

همچنین از طریق آی پی می توانید در نرم افزار حضور و غیاب تخلیه اطلاعات دستگاه حضورغیاب خودرا انجام دهید و اقدام به گزارشگیری نمایید.

همچنین در برخی از مدل های دستگاه حضور و غیاب فراتکنو می توانید از طریق وای فای اقدام به اتصال به دستگاه کنید.

بطور کلی آی پی های داینامیک استفاده به مراتب بیشتری در دستگاه ونرم افزارهای حضورو غیاب دارد تا آی پی های استاتیک. هرچند اگر مجموعه ای دارای چند شعبه باشد که بخواهند این شعب خود را با یک نرم افزار و از طریق شبکه کنترل کند می تواند از آی پی استاتیک بهره ببرد که در ادامه مقاله به چگونگی  نحوه کار کرد آن خواهیم پرداخت.

باز کردن قفل دستگاه حضور و غیاب از طریق مودم

برای انجام این کار ابتدا باید دستگاه را به شبکه محل کار خود از طریق کابل شبکه یا wifi(بسته به مدل دستگاه) متصل نمایید.

قدم دوم باید رنج ip شبکه محل کار خود را پیدا کنید که می توانید از طریق cmd در منوی start  دستور ipconfig را اجرا نمایید.

قدم بعدی پیدا کردن ipمشخص شده دستگاه است.شما می توانید از 2 طریق این کار را انجام دهید .

1- استفاده از ip های پیش فرض دستگاه

2- استفاده از نرم افزار محاسبه کارکرد در صورت فعال بودن دستگاه

3- استفاده از برنامه ip scanner

ip های پیش فرض دستگاه ها وابسته به مدل آنها به ترتیب برای دستگاه های

(f400, uf100, wl50, f200, vf300, f300)

192.168.1.201

و برای دستگاه های

(uf300, nf50, f70, f110)

192.168.1.224 تعریف شده است که می توانید از طریق cmd  آی پی پبشفرض را ping کنید.

در صورتی که آی پی های پیشفرض دستگاه تغییر کرده بودند می توانید از طریق منوی تنظیمات در صورت فعال بودن، ip ست شده بر روی دستگاه را بیابید.

درصورتی که 2 راه فوق نتوانست کمکی کند از طریق برنامه های ipscanner می توانید ip را بیابید.

مرحله بعدی ورود به تنظیمات مودم مجموعه است.

عموما بصورت پیشفرض اکثر مودم ها 192.168.1.1ست شده است که برای اطمینان می توانید از منوی cmd دستور ipconfig را اجرا کنید و در قسمت gateway آی پی تنظیمات مودم را بیابید.

بعداز ورود به تنظیمات مودم بسته به مدل مودم در قسمت DMZ آی پی دستگاه حضور  و غیاب را وارد کنید سپسlocal ip  خود را بیابید.

برای انجام این کار می توانید عبارت what is my ip را در مرور گر خود سرچ کنید.در صورت وجود reply می توانید از طریق تماس با واحد پشتیبانی نسبت به باز کردن دستگاه اقدم کنید.

فعالسازی دستگاه حضور و غیاب از طریق ip static

اگر دستگاه حضور و غیاب در مکانA  و نرم افزار حضور و غیاب در مکان B قرار داشت برای تخلیه اطلاعات حضور و غیاب از طریق شبکه میبایست از روشip static (ثابت) استفاده کنید.

تهیه ipstatic  از ارائه دهنده سرویس اینترنتی مجموعه است. توجه داشته باشید که ip static باید برای مکانی تهیه شود که دستگاه در آن قرار دارد.

پس از دریافت آی پی استاتیک سیستم حضور و غیاب باید از طریق کابل LAN به شبکه (مودم.سوییچ. روتر…) محل کار دستگاه متصل شود.

قدم بعد ورود به تنظیمات مودم است.

بعد از ورود به تنظیمات مودم می توانید از طریق سرچ عبارت what is my ip در گوگل از آی پی ثابت خود مطلع شوید.

سپس در تنظیمات مودم بسته به نوع مودم قسمت  DMZرا پیدا کرده و آی پی دستگاه را در آن وارد کنید.

این بدین معناست که هرگاه شما بیرون از محدوده شبکه مجموعه A آی پی  دستگاه حضور غیاب را در بستر net صدا کنید آی پی استاتیک شما آی پی دستگاه را صدا میزند و در نتیجه تخلیه اطلاعات انجام می شود.

نکات پایانی

بعد از DMZ برای تست ارتباط دستگاه شما باید ipstatic را در کامپیوتر خود ping کنید.

در صورت وجود چند المان الکترونیکی (دوربین ، دستگاه) در مجموعه از طریق port forwarding می توانید عمل فعالسازی و تخلیه را انجام دهید.


سه شنبه 98 مرداد 22 , ساعت 12:6 عصر

در صورتی که دستگاه حضور و غیاب فراتکنو را تهیه کرده اید و یا از قبل مشتری ما بوده اید در این بخش همراه ما باشید تا با آموزش نحوه ی تخیله اطلاعات از سیستم حضور غیاب از طریق فلش USB آشنا شوید.
برای شروع لازم است که شما مدل دستگاه خود را بدانید تا آموزش آن را مطالعه کنید، هرچند که تخیله تردد پرسنل از دستگاه کار خیلی سختی نیست و چون منو های دستگاه های فراتکنو فارسی می باشد به راحتی می توانید این کار را انجام دهید. در ضمن همان طور که بالا گفتیم این آموزش مخصوص مجموعه هایی می باشد که از دستگاه حضور و غیاب فراتکنو استفاده می کنند. قبل از شروع آموزش چند نکته که دانستن آن مفید و حائز اهمیت می باشد را توصیه می کنیم.

برای تخلیه اطلاعات از دستگاه حضور و غیاب دو راه شبکه و حافظه جانبی USB وجود دارد که هر یک با توجه به سیستم مجموعه ی شما معایب و فوایدی دارد که به توضیح آن ها می پردازیم.

اگر شما از طریق فلش تخلیه اطلاعات را انجام دهید دیگر نیازی به کابل کشی بین دستگاه و سیستم کامپیوتر نمی باشد و شما می توانید دستگاه را در هر جای دلخواه و مناسب وصل کنید و در زمان مورد نیاز با USB از دستگاه، اطلاعات را تخلیه کنید و فلش و یا فایل درون آن را به سیستمی که نرم افزار حضور و غیاب را نصب کرده اید انتقال دهید ولی خب برای هر بار مشاهده تردد ها در نرم افزار پایه لازم است که این مراحل را انجام دهید.

اما اگر از طریق شبکه قصد انتقال اطلاعات را دارید (بجز دستگاه هایی که ماژول wifi دارند) نیاز است که بین دستگاه حضور و غیاب و کامپیوتر ارتباط کابلی برقرار باشد و یا از طریق ip static این کار را انجام دهید. ولی خب آپی استاتیک شامل هزینه ای جداگانه می باشد که باید به شرکت سرویس دهنده ی اینترنت خود بپردازید.

نکته! در صورتی که قصد تخلیه اطلاعات از طریق USB را دارید دقت کنید که فرمت فلش شما حتما روی گزینه ی FAT32 باشد و اگر نیست فلش را فرمت کرده و روی این گزینه تنظیم کنید.برای این کار مطابق شکل زیر عمل کنید.

تخلیه اطلاعات از دستگاه حضور غیاب

نکته! در صورتی که قصد تخلیه اطلاعات از طریق شبکه را دارید دقت کنید که حتما ارتباط بین دستگاه و کامپیوتر برقرار باشد و به اصطلاح روی کامپیوتر خود ping دستگاه را داشته باشید.

در ابتدا به آموزش نحوه ی تخلیه اطلاعات به روش USB در دستگاه های مختلف می پردازیم.در صورتی که از رعایت کردن موارد فوق مطمئن هستید قبل از شروع کار از فعال بودن دستگاه حضور غیاب روی نرم افزار خود اطمینان حاصل نمایید که حتما فعال سازی انجام شده باشد.

نکته! در هر بار تخلیه اطلاعات یک نسخه کپی از تردد ها به USB انتقال داده می شود و هیچ رکوردی از دستگاه پاک نمی شود.

تخلیه اطلاعات در دستگاه حضور و غیاب WL50

ابتدا فلش خود را به پورت USB در قسمت پایین دستگاه متصل کنید سپس برای ورود به صفحه اصلی دکمه M/OK را فشار دهید

در صفحه اصلی گزینه اطلاعات (6) را انتخاب نمایید.(با زدن کلید شماره 6 این کار انجام می شود)
در منوی اطلاعات با کلید های جهت روی دستگاه گزینه ی فراخوانی رکورد را انتخاب کرده و کلید M/OK را فشار دهید. (توجه داشته باشید که همیشه کد روی عدد 1 باشد)
در صورتی که این مراحل را به درستی طی کرده باشید بعد از چند لحظه با پیغام “فراخوانی موفق داده ها” روبرو می شود که این یعنی اطلاعات تردد پرسنل وارد حافظه جانبی شد در غیر این صورت مراحل را به درستی طی نکرده اید.

تخلیه اطلاعات در دستگاه حضور و غیاب VF300

ابتدا فلش خود را به پورت USB در سمت چپ دستگاه متصل کنید سپس برای ورود به صفحه اصلی گزینه ی MENU را لمس کنید.

در صفحه اصلی گزینه ی فلش را لمس نمایید.
در منوی فلش گزینه ی اول یعنی دریافت رکوردها را لمس کنید.
در صورتی که این مراحل را به درستی طی کرده باشید بعد از چند لحظه با پیغام “فراخوانی موفق داده ها” روبرو می شود که این یعنی اطلاعات تردد پرسنل وارد حافظه جانبی شده است.

تخلیه اطلاعات در دستگاه حضور و غیاب F400 و UF100

ابتدا فلش خود را به پورت USB در سمت چپ  برای دستگاه F400 و در قسمت پایین برای دستگاه UF100 متصل کنید سپس برای ورود به صفحه اصلی دکمه M/OK را نگه دارید.

در صفحه اصلی به کمک کلید های جهت روی دستگاه گزینه ی مدیریت USB را انتخاب کرده و کلید M/OK را بزنید.

در منوی جدید روی گزینه ی فراخوانی کلید M/OK را بزنید.سپس روی گزینه داده ای تردد کلید M/OK را بزنید و بازه ی زمانی “همه” را انتخاب کنید.
در صورتی که این مراحل را به درستی طی کرده باشید بعد از چند لحظه با پیغام “فراخوانی تکمیل است” روبرو می شود که این یعنی اطلاعات تردد پرسنل وارد حافظه جانبی شد در غیر این صورت مراحل را به درستی طی نکرده اید.

نکته! دقت کنید که نوع تقویم در تنظیمات فراخوانی مدیریت USB روی گزینه ی میلادی باشد.

تخلیه اطلاعات در دستگاه حضور و غیاب NF50

ابتدا فلش خود را به پورت USB در سمت راست دستگاه متصل کنید سپس برای ورود به صفحه اصلی آیکن سمت راست روی LCD دستگاه را لمس کنید.

در صفحه اصلی گزینه گزارش را لمس کنید

در منوی گزارش از سمت چپ گزینه ی دانلود تردد را انتخاب نمایید

در صورتی که این مراحل را به درستی طی کرده باشید بعد از چند لحظه با پیغام “دانلود تکمیل شد” روبرو می شود که این یعنی اطلاعات تردد پرسنل وارد حافظه جانبی شد در غیر این صورت مراحل را به درستی طی نکرده اید.

تخلیه اطلاعات در دستگاه حضور و غیاب F70 و F110

ابتدا فلش خود را به پورت USB در سمت چپ دستگاه متصل کنید سپس برای ورود به صفحه اصلی دکمه MENU را فشار دهید.

در صفحه اصلی گزینه ارتباط (2) را انتخاب نمایید.(با زدن کلید شماره 2 وارد این قسمت می شوید)
در منوی ارتباط گزینه USB (1) را انتخاب نمایید.(با زدن کلید شماره 1 وارد این قسمت می شوید)

سپس در منوی USB گزینه ی دانلود همه ی تردد ها (2) را انتخاب نمایید.(با زدن کلید شماره 2 این کار انجام می شود)

در صورتی که این مراحل را به درستی طی کرده باشید بعد از چند لحظه با پیغام “دانلود شد” روبرو می شود که این یعنی اطلاعات تردد پرسنل وارد حافظه جانبی شد در غیر این صورت مراحل را به درستی طی نکرده اید.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد در ضمن می توانید فایل PDF آموزشی همین بخش را همراه با عکس از طریق لینک راهنمای دستگاه حضور و غیاب دانلود کنید.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ